Nyheter

Grattis Gruvan! 31 maj 2024
Eftersom tillräckligt många har tecknat fiberavtal kommer utbyggnaden av fibernätet i ditt…
Projektinformation
Planerad
Fiber
Byggstart Hösten 2024
Grävning i gatorna Påbörjas september 2024
Beräknas klart Innan årsskiftet 2024/2025

Bredbandsstöd 2023

Post- och telestyrelsen (PTS) har beslutat att tilldela GavleNet (Gävle Energi) nationella medel för utbyggnadsprojekt av bredbandsinfrastruktur i området Gruvan. Det planerade utbyggnadsprojektet är avsett att påbörjas under 2024. För att fiberutbyggnaden ska var möjlig krävs att vi erhåller ledningsrätter samt att 50 procent av alla i området gör en beställning.

Fiber för framtiden

En fiberanslutning ökar inte bara värdet på din fastighet utan gör även din digitala vardag roligare. Högre kvalitet på fler internetbaserade tjänster kräver en riktigt snabb och stabil uppkoppling med fiber. Genom att ansluta din fastighet till fibernätet får du tillgång till tjänster som bredband, IP-tv genom en och samma anslutning.

Kampanjerbjudande 1

Fiberanslutning till kampanjpris

  • Bredband 1000 Mbit/s för endast 499 kr/mån i två år, därefter ordinarie pris.
  • Bindningstid 24 månader.

24 900 kr

10 900 kr

Kampanjerbjudande 2

Fiberanslutning till kampanjpris

  • Valfri bredbandshastighet till ordinarie pris.
  • Möjlighet till delbetalning
  • Bindningstid 12 månader.

24 900 kr

14 900 kr

Stadsnätet GavleNet ägs och utvecklas av Gävle Energi. Det är ett av världens snabbaste och mest säkra kommunikationsnät, byggt för att skapa en bra IT-infrastruktur för Gävles invånare och företag. Tekniken och servicen ökar tillgängligheten och gör livet lite tryggare och bekvämare för oss alla. Den bidrar till att ge människor en mer stimulerande tillvaro och gör det enklare att dela den med andra.

Vanliga frågor och svar om fiber

I vissa nyetableringsområden är beställning av tomtgrävning möjligt. Det framgår i så fall i ditt erbjudande från oss. Tomtgrävning kan inte beställas vid efteranslutning via GavleNet, men du kan själv välja att anlita valfri gräventreprenör.

Bekräftelse på nya fiberavtal skickas inom 30 dagar. Kontrollera din mejl om du anmält att få din bekräftelse digitalt. Har 30 dagar passerat kan vår kundservice hjälpa dig att följa upp ditt ärende.

I vissa nyetableringsområden erbjuder vi grävning på tomt, det beställs då under det personliga besöket med vår beredare. I de fall grävning beställts av GavleNet går inte rotavdrag att nyttja. För att kunna ansöka om rotavdrag måste exakt kostnad och tid för arbetet kunna anges. Kostnaden för GavleNets grävning och håltagning utgår från en fast summa oavsett antal meter som grävs och antalet arbetstimmar som krävs.

Om du däremot bor i ett område där vi inte erbjuder tomtgrävning så kan du anlita en grävfirma för arbete på egen tomt. Då har du eventuellt möjlighet att nyttja rotavdrag för grävningen.

Det motsvarar ett vanligt bredbandsabonnemang förutom att möjligheten finns att pausa abonnemanget till en kostnad av 295 kr. En förutsättning är att fastigheten är ansluten till fibernätet och att du inte är folkbokförd på den berörda adressen.

OBS! Det går inte att pausa dina abonnemang för övriga tjänster som styrs via bredbandet, till exempel tv eller bredbandstelefoni. Vid nyinstallation av fiber går det inte att ta del av erbjudandet tre fria månader på valda tjänster, router ingår inte i abonnemanget.

Du beställer fiberanslutning precis som vanligt. I beställningsformuläret klickar du i att du har ett flerfamiljshus. Vid installation av fiber i flerfamiljshus behövs även ett internt fastighetsnät. Du kan antingen välja att bygga fastighetsnätet själv eller beställa tjänsten via offert av oss.

Beställ fiber
Kontakt med säljare

Vill du veta mer om fördelarna med att ansluta din fastighet till fibernätet och mer detaljer kring fiberprojektet är du välkommen att kontakta våra säljare.

Bosse Larsson
Säljare
026-17 86 27
Mejla
Carl Haglind Hartman
Säljare
026-17 86 18
Mejla