Snabbt och säkert

Snabb och stabil uppkoppling med oslagbar driftsäkerhet.

Smidigt

Bredband, tv och telefoni genom samma anslutning.

Prisvärt

Med fiberanslutning ökar värdet på din fastighet.

Framtidssäkra ditt hem med fiber

Fiberanslutning är den ultimata uppkopplingen för framtiden. Med väl beprövad teknik som kan uppgraderas för att möta behoven av hög hastighet och kapacitet, är fibernätet både pålitligt och robust mot driftstörningar.

Du får obegränsad surf till en fast månadskostnad och ökar värdet på din fastighet samtidigt som du möter den ökande efterfrågan på högkvalitativa internetbaserade tjänster.

Dessutom möjliggör fiberanslutning att bo och arbeta var som helst, vilket är avgörande för en levande landsbygd och framtidens arbetsliv. En investering i fiber ger dig en pålitlig och framtidssäker uppkoppling.

Vanliga frågor och svar om fiber

Priset för en fiberanslutning kan variera beroende på vilket område du bor i. Sök på din adress i vårt beställningsformulär för att se mer specifik information om vad som gäller för din fastighet.

Sök på adress

I vissa nyetableringsområden erbjuder vi grävning på tomt, det beställs då under det personliga besöket med vår beredare. I de fall grävning beställts av GavleNet går inte rotavdrag att nyttja. För att kunna ansöka om rotavdrag måste exakt kostnad och tid för arbetet kunna anges. Kostnaden för GavleNets grävning och håltagning utgår från en fast summa oavsett antal meter som grävs och antalet arbetstimmar som krävs.

Om du däremot bor i ett område där vi inte erbjuder tomtgrävning så kan du anlita en grävfirma för arbete på egen tomt. Då har du eventuellt möjlighet att nyttja rotavdrag för grävningen.

Efter installation och driftsättning skickar vi din anslutningsfaktura.

Du beställer fiberanslutning precis som vanligt. I beställningsformuläret klickar du i att du har ett flerfamiljshus. Vid installation av fiber i flerfamiljshus behövs även ett internt fastighetsnät. Du kan antingen välja att bygga fastighetsnätet själv eller beställa tjänsten via offert av oss.

Beställ fiber

Vi går över mer och mer till att utbyggnaden av fiber görs via så kallade byalag, det vill säga att kunderna går ihop och tillsammans gör de en stor del av arbetet. Till exempel grävning, ordna tillstånd och markavtal, teckna bredbandsavtal och driva projektarbetet.

GavleNet stödjer byn/fiberföreningen under projektets gång och guidar projektet i rätt riktning. GavleNet står för fiberkablar och fiberkanalisation. Aktiv utrustning sätts upp i varje hus och fiber blåses in mot en avgift per anslutning, avgiften betalas i samband med driftsättning.

Läs mer och gör intresseanmälan här
Läs mer
Byalagskoncept för fiber på landsbygden
Med fiber från GavleNet är det lätt att bo på landet.