Snabbt och säkert

Snabb och stabil uppkoppling med oslagbar driftsäkerhet.

Smidigt

Bredband, tv och telefoni genom samma anslutning.

Prisvärt

Med fiberanslutning ökar värdet på din fastighet.

Fiber för framtiden

Fiberanslutning är den ultimata uppkopplingen för framtiden. Med väl beprövad teknik som kan uppgraderas för att möta behoven av hög hastighet och kapacitet, är fibernätet både pålitligt och robust mot driftstörningar. Du får obegränsad surf till en fast månadskostnad och ökar värdet på din fastighet samtidigt som du möter den ökande efterfrågan på högkvalitativa internetbaserade tjänster.

Genom att ansluta din villa till GavleNets fibernät får du tillgång till tjänster som ip-tv, telefoni och bredband genom en och samma anslutning.

Läs mer om fördelarna med fiber här.

Beställ senast 30 juni

Beställ senast 30 juni 2024 och få fiber installerat innan årsskiftet 2024/2025.

Välj mellan våra två kampanjerbjudanden och beställ enkelt genom att söka på din adress längst upp på sidan och fyll i formuläret. Ordinarie pris för en fiberanslutning är 24 900 kronor.

När får jag fiber?

Avtal inkomna mellan jan och juni 2024
Fiberutbyggnaden beräknas klar innan årsskiftet.

Avtal inkomna mellan juli och december 2024
Fiberutbyggnaden beräknas klar senast sommaren 2025.

Har du redan tomrör på tomten?

Om du redan har förberedande rör för fiber på din tomt och vi inte behöver gräva i gatan så hanterar vi ditt ärende så fort som möjligt.

Vanliga frågor och svar om fiber

I vissa nyetableringsområden är beställning av tomtgrävning möjligt. Det framgår i så fall i ditt erbjudande från oss. Tomtgrävning kan inte beställas vid efteranslutning via GavleNet, men du kan själv välja att anlita valfri gräventreprenör.

Bekräftelse på nya fiberavtal skickas inom 30 dagar. Kontrollera din mejl om du anmält att få din bekräftelse digitalt. Har 30 dagar passerat kan vår kundservice hjälpa dig att följa upp ditt ärende.

I vissa nyetableringsområden erbjuder vi grävning på tomt, det beställs då under det personliga besöket med vår beredare. I de fall grävning beställts av GavleNet går inte rotavdrag att nyttja. För att kunna ansöka om rotavdrag måste exakt kostnad och tid för arbetet kunna anges. Kostnaden för GavleNets grävning och håltagning utgår från en fast summa oavsett antal meter som grävs och antalet arbetstimmar som krävs.

Om du däremot bor i ett område där vi inte erbjuder tomtgrävning så kan du anlita en grävfirma för arbete på egen tomt. Då har du eventuellt möjlighet att nyttja rotavdrag för grävningen.

Det motsvarar ett vanligt bredbandsabonnemang förutom att möjligheten finns att pausa abonnemanget till en kostnad av 295 kr. En förutsättning är att fastigheten är ansluten till fibernätet och att du inte är folkbokförd på den berörda adressen.

OBS! Det går inte att pausa dina abonnemang för övriga tjänster som styrs via bredbandet, till exempel tv eller bredbandstelefoni. Vid nyinstallation av fiber går det inte att ta del av erbjudandet tre fria månader på valda tjänster, router ingår inte i abonnemanget.

Du beställer fiberanslutning precis som vanligt. I beställningsformuläret klickar du i att du har ett flerfamiljshus. Vid installation av fiber i flerfamiljshus behövs även ett internt fastighetsnät. Du kan antingen välja att bygga fastighetsnätet själv eller beställa tjänsten via offert av oss.

Beställ fiber
Har du fler frågor?

Vår kundservice hjälper dig gärna vidare om du har ytterligare funderingar kring efteranslutning av fiber.

Chatta, ring eller kom in! Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Kontakt med säljare

Vår säljare hjälper dig gärna om du har ytterligare funderingar kring efteranslutning av fiber.

Bosse Larsson
Säljare
026-17 86 27
Mejla