Strömsnåla switchar för en snabbare, säkrare och mer hållbar framtid

GavleNet tar nu ett spännande steg mot att bli ännu mer miljövänliga och energieffektiva genom att byta ut switchar för fiber, även kallade fiberswitchar. Projektet ger oss ett ännu säkrare, snabbare, mer robust och energisnålt nät.

De nya switcharna har den senaste tekniken och drar ungefär hälften så mycket el som våra tidigare modeller. Utvecklarna kallar dem för klimatneutrala switchar, och de blir en del av vår strävan efter att förbättra vår infrastruktur och erbjuda våra kunder en sömlös upplevelse.

Öppnar för högre hastigheter

Med ett mer energieffektivt nätverk kan vi inte bara spara på resurserna, utan också möjliggöra utvecklingen av höghastighetsprodukter och tjänster.

-Genom denna reinvestering säkerställer vi en robust, säker, snabb och strömsnål framtid för vårt nät och kan möta våra kunders växande krav på en digitaliserad livsstil, säger Stefan Stexgård, Statsnätsstrateg hos GavleNet.

Vi är ännu inte klara med att välja leverantör för switcharna, men vi kommer att driva projektet framåt och erbjuda våra kunder ett bättre och ännu mer framtidssäkert nät.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

I samband med övergången till de nya switcharna kan det bli ett kortare driftavbrott på bredbandstjänsten. För att hålla dig informerad kommer vi att skicka aviseringar inför bytet. Kom ihåg att uppdatera dina kontaktuppgifter på Gävle Energis Mina Sidor eller i appen för att säkerställa att du får viktig information från oss.

Vi behöver inte komma in i bostäderna för att genomföra bytet. Vårt team arbetar hårt för att göra övergången så smidig och bekväm som möjligt för dig som kund.

Vad är en switch för fiber?

En fiberswitch är en enhet i ett datanätverk som används för att ansluta och vidarebefordra meddelanden mellan olika enheter. Den tar emot meddelanden från en enhet och skickar dem till rätt mottagare.

Publicerades den 29 juni 2023.

Gå till nyhetsarkiv