GavleNet fixar bredbandet under internationell e-sportturnering

Mellan den 8 till 14 november är vi bredbandsleverantör när en internationell e-sporttävling kommer till Gävle. Det är världseliten i spelet Tom Clancy’s Rainbow Six Siege som möts i turneringen Six Sweden Major i Gasklockorna, som vi pumpat upp med 10 Gb/s surf.

Totalt är det 16 lag från olika delar av världen som utöver titeln och prispengarna, där prispotten ligger på 500.000 amerikanska dollar, tävlar om viktiga kvalpoäng till världsmästerskapet Six Invitational som avslutas i Kanada i februari nästa år.

Flyttades från Asien till Sverige

Tävlingen skulle från början ägt rum i Asien, men på grund av coronasituationen flyttades den till Sverige. Med kort varsel lyckades vi tillsammans med flera andra aktörer inom kommunen ro evenemanget i hamn. Ett samarbete som betyder mycket för näringslivet i Gävle.

-Vi är grymt glada och stolta över att få vara en del av det här evenemanget och en möjliggörare i kommunen. Äntligen får vi hit ett sådant här event. Tack vare att vi byggt ett så pass robust stadsnät kan vi nu skapa en arena för e-sport i Gävle, säger Malin Eriksson, marknadschef på Gävle Energi.

Följ evenemanget online

Evenemanget kommer inte att vara öppet för publik men det kommer gå att följa online via Twitch, som är en plattform för streaming. Omkring 3 miljoner unika tittare beräknas följa sändningarna över hela världen. Förutom den internationella bevakningen så bevakas evenemanget även på lokala och regionala sociala medier och i lokal media.

Publicerades den 12 november 2021.

Gå till nyhetsarkiv